Hostrup Kirke

Hostrup-Kirke-Alter-2.jpg
Hostrup-Kirke-2.jpg

Hostrup Kirke

Romansk kirke fra Middelalderen, bygget ca. 1250

Tårnet brændte og faldt sammen i 1650 – og blev ikke genopført i fuld højde.
Orglets facade fra 1635.
Oprindelig kirke under Herregården Solvig.
Kirkens pulpitur, fra 1725, strakte sig oprindeligt helt op i koret. Ved korvæggen stod en herskabsstol for herremanden på Solvig. Resterne af dette indelukke står stadig på kirkens loft. I 1860 glemte man at slukke de tændte lys på alteret, hvilket medførte, at store dele af kirkens inventar forkullede eller blev stærkt røg og sodskadet.

prædikestolen kopiPrædikestolen såvel som lydhimlen er derfor udformet af L.A. Winstrup ved kirkens restaurering i 1862-63. Især lydhimlen ser meget ældre ud, men det var netop tidens stil i slutningen af det 19’århundrede.

Den forreste lysekrone er fra ca. 1600 mens den anden er fra 1948. Stolestaderne er tegnet af Ebbe Clemmensen i 1956. Oprindelig havde kirken 2 klokker men ved branden i 1650 gik de formodentlig begge til. Først i 1790 nævnes, at der var kommet en ny klokke til fra Lybæk. Denne blev allerede omstøbt i 1799 i Rendsborg. 

 

doebefont

Den smukke døbefont er fra omkring 1300. Der har været en forgænger, der nu er i privateje i Ærøskøbing. Fonten er prydet med løver og fire menneskehoveder. Der findes kun 3 af den slags døbefonte i Danmark. Oprindelig har fonten stået på en forhøjning midt i skibet ud for de to indgange, og den har formodentlig været bemalet i stærke farver. Messingfadet og dåbskanden er tegnet af kunstneren Karen Clemmensen i 1945.

Udskriv Email